A Social Media Marketing  koncepció lényege olyan webes tartalmak készítése, fejlesztése, amelyek megragadják a potenciális üzletfelek, vásárlók figyelmét, akik azokat a közösségi médiaeszközökön meg is osztják ismerőseikkel. így az adott termékkel, szolgáltatással kapcsolatos „üzenet” nem közvetlenül annak előállítójától, hanem egy harmadik, biztos forrásnak ítélt személytől érkezik és nagyobb valószínűséggel generálja az SMM-et alkalmazó cég által elérni kívánt hatást.  Kulcs eleme tehát a közösségi médiában (közösségi portálok, blogok, videó megosztó oldalak stb.) való aktív megjelenés. 

Előnyök

Social Media Marketing kiváló felületet biztosít arra, hogy az adott vállalkozás a konkurenciától könnyen megkülönböztethető „identitást”, image-et építsen drága kampányeszközök felhasználása nélkül. Részletesen és interaktívan mutathatja be a vállalkozás termékeit, szolgáltatásait, a cég által elért sikereket. Az üzletfelek bizalmának a „törődés” érzetének kialításával jelentős mértékben növelhető a fogyasztói hűség. A folyamatosan elérhető, ügyfélkörével transzparensen kommunikáló partner jelentősen vonzóbb azt ezt mellőző konkurenciánál. A közösségi média lehetőséget biztosít egy meghatározott, jól körülírható célközönség, vásárlóréteg elérésére. A megfelelő tartalmak megválasztásával, előállításával érdeklődésük folyamatosan fenntartható.

Hátrányok/kockázatok:

Az adott cég közösségi médiumban való megjelenése minden esetben tervezést és folyamatos managementet igényel. A negatív, nem megfelelően kezelt vélemények jelentősen rombolhatják a vállalkozás gondosan felépített arculatát.  A megszerzett „követői”, olvasói bázis fenntartása minőségi tartalmak folyamatos előállításával biztosítható. Ez egy viszonylag időigényes feladat, amely megfelelő szakértelmet, a cég és termékeinek, szolgáltatásainak részletes, naprakész ismeretét követeli. Az adott vállalkozás számára egy nem szakszerűen, vagy megfelelő rendszerességgel karbantartott blog vagy profil károsabb lehet mint egy nem létező. Nem minden termék, szolgáltatás, cél alkalmas SMM kampányban való népszerűsítésre. Bizonyos fogyasztói rétegek nem, vagy csak kevésbé elérhetőek a közösségi médiákon keresztül. A megfelelő csatornák kiválasztása azonban minden esetben komoly mérlegelést igényel a megcélozni kívánt célcsoport sajátosságainak, felhasználói szokásainak körültekintő figyelembevételével.  

Árajánlat kérés